Υπερβολικοί οι οδηγοί της Ferrari κατά τον Vasseur


Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, βρίσκει τα σχόλια των οδηγών του για την απόδοση της SF-23 κάπως υπερβολικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 31/5/2023

Το GP στο Μονακό επεφύλασσε ακόμη έναν ιδιαίτερο αγώνα για τη Ferrari. 

Ο Charles Leclerc έπρεπε να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά μετά την ποινή των 3 θέσεων που έλαβε στις κατατακτήριες και τόνισε πως η SF-23 είναι δυσκολοδήγητη πίσω από άλλα μονοθέσια.

Αντίστοιχα, ο Carlos Sainz δεν πέρασε ποτέ τον Esteban Ocon στη μάχη για το βάθρο, προτού πέσει 8ος μετά το χάος της βροχής.

Με αμφότερους τους οδηγούς να έχουν ασκήσει κριτική στην απόδοση του μονοθέσιου, ο Fred Vasseur κατανοεί πώς γίνονται αυτά τα σχόλια, αλλά τα βρίσκει υπερβολικά:

«Πάντα πρέπει να παραμένεις ψύχραιμος. Αν το μονοθέσιο ήταν τόσο δύστροπο, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήμασταν στο 1 δέκατο από τον Verstappen.

«Κάποιες φορές μιλάτε στους οδηγούς πέντε λεπτά μετά τις κατατακτήριες.

«Μπορώ να κατανοήσω απόλυτα τον εκνευρισμό τους, αλλά τα σχόλια που κάνουν μισή ώρα αργότερα είναι διαφορετικά.»

Ο Γάλλος τόνισε και πάλι το βασικό ζήτημα με το φετινό μονοθέσιο, εξηγώντας πως η ομάδα έχει ήδη κάνει βήματα προς την επίλυσή του:

«Αν υποφέρουμε από κάτι, αυτό είναι η έλλειψη σταθερότητας στον γύρο, μέσα στον αγώνα ή κι από στροφή σε στροφή. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε κυρίως για τον αγώνα, και δουλεύουμε πάνω σε αυτό.»